недеља, 22. март 2009.

"Школа без казне"

субота, 07. март 2009.

Протекле недеље највећи проблем Србије биле су две девојчице од девет година. Прича о близнакињама К. П. и В. П. из једне београдске школе које су месецима малтретирале своје школске другове, шамарале их и убадале оловкама, није се „скидала“ са ТВ-екрана и насловних страна. Родитељи осталих ученика су протестовали, школски инспектори писали записнике, психолози коментарисали, а једино се председник Србије још није огласио по овом питању. Као и увек, закључак је био исти: данашња деца су плод једне културе насиља, она су „пуна негативне енергије“, а за то су криви ратови, незапосленост, сиромаштво, телевизија, компјутерске игрице.

>>Цео текст

1 коментар:

Nebojša је рекао...

Za sve to su krive ove neoliberarne bitange koje su Ameri instalirali. A sada su svi isti, "opozicija"..."pozicija"...nema razlike. Sve su obezvredili i obesmislili. Izbili su sve ono ljudsko iz čoveka i iz života,i od naših života napravili su "slobodno tržište" i teror kapitala nad nama, a mi obični građani i ljudi samo smo obične "konzervwe" koje oni "šutiraju" u "tržišnoj utakmici", što, po njimsa, "demokratama", treba da je smisao našim životima. Za ove koji nas vode, niti znaš koju školu imaju, ništa, a i šta će im škola, oni sami sebe proglašavaju "eksperima". Pa tako desi se ovo...recimo psiholog Tadić, koji ne razlikuje tenk od traktora, može da bude ministar odbarene..!? ,a od Tebe, mene, kad treba negde da se zaposlimo, traži se da imamo diplomu tačno za to što konkurišemo, da bi zarađivali za život, dok predsednik republike može da bude intlektualni klošar.
Sve je to mašinerija za levenje ljudskog mesa i duše, i svi ćute i trpe. Teško je živeti bez hleba, ali sa ovoliko količine nemnorala i glupost posle tzv petooktobarskih promena teško je ostati normalan. Dali su nam "demokratiju", a uzeli nam sve što vredi, dušu...!

https://dzonson.wordpress.com